Nissan verkoopt elke 10 minuten een Leaf in Europa!

Nissan verkoopt elke 10 minuten een Leaf in Europa!

Nissan vierde nog maar pas de 100.000ste verkochte Leaf in Japan en mag nu hetzelfde record aankondigen in Europa. De tweede generatie van de elektrische berline verkoopt trouwens zo goed dat Nissan nu aan een tempo zit van 1 Leaf per 10 minuten in Europa.

In zijn thuisland vierde Nissan de bouw van de 100.000ste Leaf met de originele versie “Open Air”, maar bij het overschrijden van dezelfde kaap in Europa toonde het zich wat meer terughoudend. Het merk beperkte zich namelijk tot een klein, plaatselijk “feestje” in Madrid bij de overhandiging van het 100.000ste exemplaar aan Susana de Mena.

37.000 nieuwe Leafs

Dit nieuws is meer dan een anekdote, want het toont aan tegen welke snelheid de elektromobiliteit terrein wint. Slechts een paar maand na zijn lancering heeft Nissan al meer dan 37.000 exemplaren van de Leaf van de tweede generatie verkocht in Europa. Ter herinnering: Nissan vierde de verkoop van het 10.000ste exemplaar van zijn elektrische berline half 2013, of pas 2 jaar na zijn marktintroductie. Vandaag verkoopt Nissan in Europa elke 10 minuten een nieuwe Leaf


Publicité

Delen