Opel gaat de geëlektrificeerde verbrandingsmotoren van PSA ontwikkelen

Opel gaat de geëlektrificeerde verbrandingsmotoren van PSA ontwikkelen

Na de overname van Opel door de Franse groep PSA wordt de interne taakverdeling stilaan herschikt. De specialisten van de Duitse site in Rüsselsheim zullen zich zo gaan bezighouden met de ontwikkeling van een nieuwe generatie geëlektrificeerde verbrandingsmotoren die in 2022 op de markt komen.

Het technische centrum van Rüsselsheim krijgt de verantwoordelijkheid over de ontwikkeling van een nieuwe generatie benzinemotoren met hoog rendement voor alle merken van de PSA-groep, dus voor Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall. “De volgende generatie viercilinders wordt geoptimaliseerd voor een samenwerking met elektromotoren en zal worden ingezet binnen de aandrijflijnen van hybride systemen. Hun marktintroductie begint in 2022”, zo meldt de groep in een persbericht. Het voegt toe dat deze motoren zullen worden gebruikt in Europa, maar ook in China en Noord-Amerika. Dat bevestigt dat de groep PSA van plan is om weer voet aan wal te krijgen aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

Aluminium 1.6

Concreet gaan de ingenieurs van Opel deze nieuwe generatie benzinemotoren ontwikkelen op basis van de huidige, volledig aluminium viercilinderblokken: de 1.6 PureTech van PSA. “Een spaarzame directe injectie in combinatie met hybride technologie moet de sterke positie van de PSA-groep bestendigen op het vlak van lage CO2-uitstoot,” zo zegt Christian Müller, Managing Director Engineering voor Opel.


Publicité

Delen