Opel Zafira Life: XXL-gezinswagen rijdt (binnenkort) elektrisch

Opel Zafira Life: XXL-gezinswagen rijdt (binnenkort) elektrisch

Opel onthult over een paar dagen een nieuwe Zafira Life op het autosalon van Brussel. De constructeur met het bliksemlogo bevestigt daarbij meteen dat hij ook een elektrische afgeleide krijgt, maar wel pas in 2021.

 

Twintig jaar na de lancering van de eerste generatie van zijn eenvolumer Zafira onthult Opel het vervolg op het verhaal met de vierde telg van de familie. Een pittige verrassing: de Zafira is niet langer een traditionele eenvolumer, maar wordt een minibusje en krijgt daarbij het etiket ‘Life’ opgekleefd. In het kader van de reorganisatie van het Opel-gamma na de overname door PSA wordt de nieuwe Zafira namelijk een afgeleide met ander merklogo van de grote bestelbreaks van Peugeot (Traveller) en Citroën (SpaceTourer). Opel biedt de nieuwe Zafira Life aan in drie lengtes: ‘Small’ (4,60 meter), ‘Medium’ (4,95 meter) en ‘Large’ (5,30 meter). Die zijn alle drie verkrijgbaar met tot 9 zitplaatsen, in tegenstelling tot de maximum zeven stoelen in de vorige Zafira’s.

Elektrisch in 2021

Maar wat ons bij Greencars vooral interesseert, is dat Opel bij de onthulling van het model meteen heeft bevestigd dat er ook een elektrische variant van deze grote gezinswagen in de pijplijn zit: “in 2021 volgt een zuiver elektrische afgeleide van de Zafira Life”, schrijft Opel gewoon in zijn persbericht, zonder daar verder op in te gaan. We zouden zo’n EV-variant trouwens ook zien opduiken bij zijn neven van Citroën en Peugeot, en dat zowel in de personenwagenversies als in de bestelwagens. Vergeet namelijk niet dat deze minibusjes zijn afgeleid van de middelgrote bestelwagens van de PSA-groep.


Publicité

Delen