Peugeot 508 SW: je toekomstige plug-in hybride break?

Peugeot 508 SW: je toekomstige plug-in hybride break?

Nadat Peugeot zijn nieuwe 508 berline had onthuld in Genève, zal het in Parijs het doek trekken van de breakversie SW. Het wordt een soort Shooting Brake met frameloze zijruiten, die half 2019 een plug-in hybride variant krijgt.

Als je de nieuwe generatie van de Peugeot 508 al aantrekkelijk vond met zijn coupé-achtige allures, dan is het nog niet gedaan met de (aangename) verrassingen: maak kennis met de breakversie SW. Die variant onderscheidt zich door een relatief laag dak (slechts 1,42 meter of 6 centimeter lager dan de huidige 508 SW) en een aflopende achterkant met een elegante lichtstrip tussen de achterlichten. Een ander opvallend stijldetail zijn de frameloze zijruiten zoals in een coupé. Dat zagen we nog niet vaak in een break van een massaconstructeur… Voor cijferliefhebbers melden we dat de koffer 530 liter slikt (tegenover 560 liter voor zijn voorganger) en 1.780 liter in tweezitsopstelling.

50 kilometer

De 508 SW komt in januari op de markt met een gamma klassieke verbrandingsmotoren (180 tot 225 pk op benzine en 130 tot 180 pk op diesel), maar net zoals in de berline staat ook een plug-in hybride versie in de planning voor de tweede helft van 2019. Omdat de batterij daarvan onder de koffervloer past, zou het laadruim even groot blijven als in de ‘klassieke’ versies, terwijl het elektrische rijbereik op de WLTP-cyclus zou oplopen tot 50 kilometer.


Publicité

Delen