Peugeot e-Legend Concept: spannende coupé

Peugeot e-Legend Concept: spannende coupé

Op het nakende autosalon van Parijs stelt Peugeot de aantrekkelijke e-Legend Concept voor. De knappe coupé knipoogt overvloedig naar de 504 Coupé… maar bulkt wel van de spitstechnologie, met onder meer een krachtige elektrische aandrijflijn.

 

Peugeot komt met een nostalgische sculptuur naar Parijs. Naast de breakversie van de nieuwe 508 staat namelijk deze conceptcar met de naam e-Legend. De 465 meter lange coupé verwijst volop naar de 504 Coupé, zowel met zijn koetswerk als met zijn interieur, zoals je kan zien aan bijvoorbeeld de stoelen, die met blauw velours zijn bekleed. Dat moet het interieur vol schermen (Peugeot zegt zelf dat het er 16 zijn) wat gezelliger maken. Al die schermen moeten de passagiers de mogelijkheid geven om zich te ontspannen wanneer de conceptcar autonoom rijdt. Hij biedt trouwens twee autonome rijprogramma’s: Soft en Sharp. Het eerste zet volop in op het passagierscomfort terwijl de tweede meer dynamisch is, zo zegt Peugeot. In beide gevallen klapt het stuur weg in het dashboard om plaats te maken voor een gigantisch gekromd scherm van 49 duim. Maar wees gerust: er zijn ook twee manuele rijmodi: Legend voor normaal gebruik en Boost om volop te kunnen profiteren van de dynamische capaciteiten van deze coupé.

100 kWh

Als nostalgische maar op de toekomst gerichte conceptcar heeft de e-Legend een zuiver elektrische aandrijflijn. Om hem de prestaties te geven die bij zijn uitstraling passen, heeft hij een motor met 340 kW (462 pk) en 800 Nm aan koppel. Die cavalerie wordt via de vier wielen aan de straat doorgegeven, zo zegt Peugeot, zonder in detail te treden over de manier waarop dat gebeurt. Daarmee sprint de conceptcar van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden en haalt hij een topsnelheid van 220 km/u. Aan boord van het prototype zit een batterij met een ruime opslagcapaciteit van 100 kWh. Dat geeft de coupé op de WLTP-cyclus een rijbereik van 600 kilometer. Peugeot meldt verder dat de auto inductief kan worden geladen maar dat hij ook compatibel is met snelladers, zodat hij 500 kilometer rijbereik kan recupereren in 25 minuten. Waar mogen we onze bestelbon gaan tekenen?


Publicité

Delen