Pikaway, een ‘intermodale’ app

Pikaway, een ‘intermodale’ app

Lab Box stelt een nieuwe app voor die alternatieve mobiliteit toegankelijker moet maken. De app heet Pikaway en wil “gebruikers op een intelligente en intermodale manier op hun bestemming brengen”. Antwerpen is de eerste Belgische stad die ermee kennis maakt.

 

Pikaway, zo heet de nieuwe app die is ontwikkeld door Lab Box, een dochterbedrijf van D’Ieteren dat zichzelf omschrijft als “een Belgische incubator voor startups die zich richten op de toekomst van de mobiliteit”. Lab Box stelt nu een app voor die mobiliteitsoplossingen op maat aanbiedt dankzij live informatie. Het meest interessante eraan is dat het systeem de combinatie biedt van een routeplanner met de mogelijkheid om te reserveren en/of te betalen bij diverse leveranciers, en dat allemaal via één enkel platform. De app werkt namelijk samen met diverse spelers uit de mobiliteitswereld zoals de NMBS, De Lijn, Poppy (deelwagens en -scooters), taxibedrijven enzovoort. In de praktijk geeft de gebruiker zijn of haar persoonlijke voorkeuren in en op basis daarvan biedt de app een simulatie van de route en een schatting van de kostprijs en de nodige tijd om het hele traject af te leggen. Je kan via de app ook alle diensten betalen die je onderweg gebruikt.

Antwerpen eerst

Pikaway wordt volgende week gelanceerd ter gelegenheid van de mobiliteitsweek en aangeboden aan een groep “eerste gebruikers” die de werking ervan mogen uittesten. Het grote publiek zou vervolgens toegang krijgen tot Pikaway vanaf begin januari 2019. Eerst in Antwerpen, maar de projectverantwoordelijken willen het idee daarna geleidelijk uitrollen naar andere steden in ons land.


Publicité

Delen