Pininfarina H2 Speed : supercar op waterstof!

Pininfarina H2 Speed : supercar op waterstof!

Het komt als een verrassing maar Pininfarina gaat de H2 Speed dan toch bouwen! Er komen 12 exemplaren van deze supercar die wordt gevoed door een brandstofcel. Dit wordt een speeltje voor (rijke) liefhebbers van het genre.

Deze indrukwekkende H2 Speed-concept, werd in 2016 op de autosalon in Genève onthuld door Pininfarina en zal uiteindelijk ook worden gebouwd. Het gaat echter om een zeer beperkt aantal, want er zullen slechts twaalf exemplaren worden geproduceerd. Twee jaar na het concept wordt de definitieve versie in Genève getoond. De verschillen met de conceptversie zijn vooral van aerodynamische aard. De definitieve versie zal echter niet worden gehomologeerd voor straatgebruik. Mocht u plannen koesteren om een bestelling te plaatsen, weet dan dat deze Pininfarina H2 Speed enkel bedoeld is voor circuitgebruik!

Brandstofcel

Wat ons bij Greencars interesseert, is de bijzondere aandrijflijn. Er is immers geen sprake van een verbrandingsmotor of een grote accu. Deze supersportwagen rijdt op waterstof. GreenGT, een Frans-Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in dit type aandrijvingen, heeft vier elektromotoren met een totaal vermogen van 653 pk, een brandstofcel van 250 kW en een kleine bufferbatterij van 2,4 kWh samengesteld. De waterstof in de tanks (8,6 kg bij 700 bar), wordt omgezet in elektriciteit en voorziet deze supercar van energie. Men belooft een autonomie die “vergelijkbaar is met die van een supercar met een verbrandingsmotor” , aldus Pininfarina. Voltanken duurt in slechts 3 minuten, waardoor u nauwelijks circuit-tijd verliest. Tenminste, als we een circuit vinden … dat is uitgerust met een waterstofpomp!

There are no photos with those IDs or post 6783 does not have any attached images!
Publicité

Delen