Pininfarina’s elektrische hypercar heet… Battista

Pininfarina’s elektrische hypercar heet… Battista

We wisten al dat Pininfarina als nieuw opgerichte autoconstructeur een elektrische auto zou onthullen onder de codenaam PF0. Vandaag vernemen we dat de extreem krachtige hypercar Battista zal heten.

 

We moeten nog een beetje wachten voor we kennismaken met het eerste elektrische model van Automobili Pininfarina, want de onthulling is gepland voor het salon van Genève in maart 2019. Vandaag vernemen we echter al wel dat de bolide, die tot op heden gekend stond als PF0, officieel Battista zal heten. Dat is een knipoog naar Battista ‘Pinin’ Farina, die de Carrozzeria Pininfarina in 1930 stichtte.

Onvermijdelijk eerbetoon

“Het is een droom die uitkomt,” zo zegt Paolo Pininfarina, de kleinzoon van Battista die vandaag aan het hoofd staat van het bedrijf. “Mijn grootvader heeft altijd al gehoopt dat er op een dag een voertuiggamma zou komen met enkel een Pininfarina-logo,” zo voegt hij nog toe, alvorens te verduidelijken dat de naam Battista daardoor onvermijdelijk was als eerbetoon.

Krachtigste Italiaan ooit

Ter herinnering: deze elektrische hypercar is een bundeling van superlatieven, zo blijkt uit de eerste cijfers die Automobili Pininfarina communiceert, met bijna 2.000 pk en 2.300 Nm. Daarmee sprint hij van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden. En hij verovert meteen de titel van krachtigste Italiaanse productieauto uit de geschiedenis.

150 exemplaren

Er worden slechts 150 exemplaren gebouwd van de Battista, waarvan er 50 naar Europa gaan. Het prijskaartje wordt uiteraard al even astronomisch als de prestaties: 2 tot 2,5 miljoen dollar, of 1,7 tot 2,2 miljoen euro. De eerste leveringen zijn gepland voor 2020.


Publicité

Delen