Polestar 1: nu reserveren!

Polestar 1: nu reserveren!

Als je een van de 250 Belgen bent die al op de wachtlijst staat voor een Polestar 1, dan mag je niet vergeten om de gevraagde overschrijving van 2.500 euro over te maken om je interesse te bevestigen. Er zijn er namelijk niet genoeg.

Sinds het nieuwe merk van hybride en elektrische prestigewagens Polestar van Volvo in oktober vorig jaar zijn eerste model voorstelde, mocht het op heel wat bijval rekenen. Het model, dat gewoon Polestar 1 heet, had tegen begin maart al meer dan 6.000 reservaties genoteerd. En dat cijfer zal nog fors toenemen, want het model zal opduiken op allerlei evenementen in China, de Verenigde Staten en Europa tegen dat zijn productie half 2019 opstart. Zo stond hij begin vorige maand nog te blinken in Genève, waar Polestar op slechts één dag liefst 200 nieuwe reserveringen wist te noteren.

Voorschot

Deze vele reserveringen moeten echter wel nog worden “bevestigd” door een voorschot te storten van 2.500 euro, wat officieel pas kan sinds 13 maart. Ter info: deze storting bevestigt nog niet definitief dat de klant de auto wil kopen, want het bedrag kan nog worden teruggevorderd als zij of hij van idee verandert. Buiten een prijs van zo’n 130.000 tot 150.000 euro heeft Polestar trouwens nog niet meegedeeld wat het officiële huurbedrag wordt dat de klanten zullen moeten betalen. Polestar wil namelijk een huurformule aanbieden waar alle diensten in zijn inbegrepen, zoals onderhoud, verzekering enzovoort.

Productie verhogen

Maar deze formule van reserveren mits betalen van een voorschot laat Polestar al wel een inschatting maken van de “reële” vraag voor zijn eerste model. Aanvankelijk was het namelijk van plan om er slechts 500 per jaar van te bouwen, maar als de huidige 7.000 reservaties worden bevestigd met een storting, dan zou dat betekenen dat een “nieuwe” klant zijn auto pas in ontvangst zou kunnen nemen over… 14 jaar, wat uiteraard niet mogelijk is. Gezien dit onverwachte succes van zijn eerste plug-in hybride model wil Polestar daarom de jaarproductie verhogen tot 1.000 exemplaren per jaar. Maar zelfs aan dat tempo zullen vele klanten teleurgesteld zijn. Als je geïnteresseerd bent, moet je dus echt nu in actie schieten.


Publicité

Delen