Polestar opent orderboekje op 13 maart

Polestar opent orderboekje op 13 maart

Polestar, het merk van elektrisch aangedreven en vooral performante auto’s opent op 13 maart aanstaande het orderboekje van het eerste model dat ze zullen lanceren: de Polestar 1.

De constructeur toont in Genève voor het eerste model, de Polestar 1. Het gaat om een 2+2 GT coupémodel en het jonge merk geeft aan dat er vandaag al 6.000 geïnteresseerde kopers zijn voor deze krachtige hybrid. Polestar belooft om de productie op te starten tegen medio 2019. Hij zal overigens worden geproduceerd in het “Polestar Production Center” in het Chinese Chengdu, waar ook een testcircuit wordt voorzien. Onder de motorkap van de Polestar 1 komt een bijzonder krachtige hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 600 pk en 1.000 Nm aan trekkracht. Het gaat om plug-in hybride technologie met ee uitzonderlijk elektrisch rijbereik. Volgens het merk moet de wagen met één batterijlading 150 km zuiver elektrisch kunnen rijden en dat is tot nader order de grootste elektrische autonomie voor een hybride wagen. De Polestar dankt dit rijbereik aan de batterij met een capaciteit van 34 kWh. De wagen beschikt dus ook over een verbrandingsmotor die de voorwielen aandrijft. De elektrische aandrijving bedient de achteras.

Kopen of huren

Vanaf 13 maart kunnen gegadigden hun auto reserveren middels een aanbetaling van 2.500 euro. Eén en ander is mogelijk op 18 strategisch belangrijke markten en België, maar ook Nederland, Duitsland, Frankrijk enzovoort horen tot deze groep. Merkwaardig is ook dat Polestar naast een gewone koopformule de auto de auto ook zal aanbieden in een soort huurformule. Consumenten kunnen dan een abonnement voor twee of drie jaar afsluiten met Polestar. In het maandelijkse bedrag zitten alle bijhorende kosten gevat.


Publicité

Delen