Poppy ‘deelt’ nu ook elektrische scooters

Poppy ‘deelt’ nu ook elektrische scooters

Begin dit jaar lanceerde startup Poppy een deelwagendienst met ‘schone’ auto’s in Antwerpen. Vandaag breidt het systeem uit met een vloot van elektrische scooters.

 

Sinds januari 2018 biedt startup Poppy in Antwerpen 350 deelwagens aan. Het wagenpark bestaat uit zuiver elektrische auto’s (Volkswagen e-Golf) en aardgaswagens (Audi A3 g-tron). Vandaag zijn aan die vloot nog 25 elektrische scooters toegevoegd. Het gaat nog om een initiële testfase, maar er zouden nog snel 75 van deze tweewielers bijkomen.

Free floating

De voorwaarden zijn dezelfde als die voor de deelwagens die Poppy al aanbiedt. Dat betekent dat de elektrische scooters werken volgens het free floating-principe: je moet ze niet afzetten op een aantal vaste stations, maar mag de scooters overal binnen het werkingsgebied van Poppy achterlaten. Je betaalt de dienst per minuut: 25 cent voor elke minuut dat je rijdt en 10 cent per minuut dat je stilstaat maar het voertuig nog niet wil afgeven.

Geen inschrijvingskosten

Bovendien moet je net zoals voor de auto’s geen inschrijvingskosten betalen als je van deze nieuwe dienst gebruik wil maken. De minuutprijs is met andere woorden ‘all-in’ en Poppy neemt de onderhoudskosten, het laden van de batterijen, de verzekering enzovoort op zich.

16.000

Het nieuwe aanbod zou het succes van Poppy nog moeten vergroten. Na 8 maanden actief te zijn geweest in Antwerpen telt het bedrijf namelijk al 16.000 gebruikers in de koekenstad.


Publicité

Delen