Populariteit alternatieve aandrijflijnen fors toegenomen in Europa

Populariteit alternatieve aandrijflijnen fors toegenomen in Europa

Volgens cijfers van de vereniging voor Europese autobouwers ACEA is de vraag naar alternatieve aandrijflijnen in het derde trimester van 2018 enorm toegenomen op het Oude Continent. De dieselmotor blijft daarentegen aan marktaandeel inboeten.

 

Tijdens het derde trimester van 2018 hebben alternatieve aandrijflijnen veel terrein veroverd op de Europese markt. Volgens de cijfers van de vereniging voor Europese autobouwers ACEA is de verkoop van elektrische auto’s, hybrides, plug-in hybrides en aardgaswagens met bijna 30 procent (29,7 procent) gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Vooral EV’s hebben aan deze groei bijgedragen, met een toename van 37,4 procent. Plug-in hybrides waren eveneens goed voor een forse stijging van 37,1 procent.

Bijna 8 procent

Die vooruitgang klinkt bemoedigend, maar in absolute zin blijft het marktaandeel van dit soort alternatieve aandrijfvormen in Europa nog marginaal. Samen zijn ze vandaag goed voor iets minder dan 8 procent. De dalende populariteit van de dieselmotor in Europa komt niet geheel verrassend vooral de benzinewagen ten goede. In marktaandeel uitgesplitst komen we aan 57,6 procent voor benzine, 34,7 procent voor diesel, 4,2 procent voor hybrides, 2,1 procent voor elektrische modellen en 1,5 procent voor niet-elektrische alternatieven (vooral aardgas).


Publicité

Delen