Porsche laat je ecologische voetafdruk ‘uitwissen’ met een app…

Porsche laat je ecologische voetafdruk ‘uitwissen’ met een app…

Porsche heeft het doek getrokken van de 8ste generatie van zijn legendarische 911. Van deze generatie zou binnenkort ook een hybride versie opduiken. In afwachting daarvan biedt Porsche al een opvallende app aan waarmee zijn klanten hun ecologische voetafdruk kunnen ‘uitwissen’… om met een zuiver geweten te kunnen rijden?

 

Je voelt veel voor de jongste 911-generatie die Porsche net heeft onthuld, maar je hebt schrik voor een ‘ecologisch schuldgevoel’ aan het stuur? Vrees niet, Porsche lanceert een app waarmee klanten de CO2-uitstoot van hun bolide kunnen berekenen en die laten ‘uitwissen’ door een compensatiebedrag te storten waarmee een milieuproject wordt gesteund. De app is trouwens niet enkel voor de 911 bedoeld. Ze heet “Porsche Impact” en laat je toe om je ecologische voetafdruk “exact” te berekenen door de kenmerken van je Porsche en je jaarlijkse kilometerstand aan het stuur in te geven.

Erkende organisaties

Op basis van die informatie berekent de app automatisch hoeveel CO2 je bolide in de atmosfeer blaast. Ze stelt je dan voor om deze afdruk ‘uit te wissen’ door geld te schenken aan een van de erkende milieuprojecten waar Porsche mee in zee is gegaan. Om een idee te geven van hoeveel het kost om een schoon geweten te kopen voor de bestuurder van de SUV Cayenne, zegt Porsche dat je bij 15.000 kilometer per jaar iets minder dan 65 euro per jaar moet doorstorten…


Publicité

Delen