Porsche Mission E heet Taycan

Porsche Mission E heet Taycan

We spreken al zo lang over de Porsche Mission E dat we gewoon zijn geraakt aan zijn “codenaam”. Maar tijdens de feestelijkheden voor zijn 70ste verjaardag heeft Porsche dan toch een definitieve naam op zijn elektrische berline gekleefd: Taycan.

De conceptcar Mission E werd voorgesteld in 2015 als voorbode op een zuiver elektrische sportberline voor de Porsche-catalogus en nadert nu stilaan zijn productiestart. Hij komt namelijk volgend jaar op de markt. Daarom heeft het Duitse merk afgelopen weekend eindelijk beslist om de commerciële naam te onthullen van dit langverwachte model: Taycan. Volgens Porsche zou zich dat laten vertalen als “jong, onstuimig paard”.

600 pk

Dit “jonge paard” kan ter herinnering rekenen op twee elektromotoren met in totaal 440 kW, of ongeveer 600 pk. Daarmee wordt hij echt wel onstuimig, want hij kan de grens van de 100 km/u in minder dan 3,5 seconden doorbreken en zit na minder dan 12 tellen al aan 200 km/u.

Meer dan 500 kilometer

Met dit toekomstige elektrische model mikt Porsche op de (oude en zeer ‘vriendelijke’) NEDC-cyclus op een rijbereik van meer dan 500 kilometer. Maar het model pakt vooral uit met zijn extreem snelle laadtijden. Onder 800 volt zou hij namelijk 80 procent van zijn rijbereik (dus 400 kilometer) kunnen opslaan op slechts een kwartiertje tijd.


Publicité

Delen