Porsche neemt definitief afscheid van diesel

Porsche neemt definitief afscheid van diesel

Nadat Porsche maandenlang heeft getwijfeld, bevestigt de Duitse constructeur vandaag officieel geen dieselauto’s meer te willen gaan bouwen.

 

Nadat Porsche in het verleden was bezweken voor de lokroep van de dieselmotor voor zijn SUV’s Macan en Cayenne en voor zijn grote reisberline Panamera, keren de Duitsers nu op hun stappen terug: “Porsche wil de diesel niet diaboliseren. De dieselmotor is en zal altijd een belangrijke technologie zijn. Maar als sportwagenbouwer voor wie de dieselmotor altijd al een tweederangsrol heeft gespeeld zijn we tot het besluit gekomen dat we onze toekomst dieselvrij willen zien,” zo verklaarde Porsche-CEO Oliver Blume officieel. In werkelijkheid bood Porsche al sinds februari van dit jaar geen zelfontbranders meer aan. Maar de constructeur had de deur nog op een kier gelaten voor een eventuele dieselmotor in een van zijn grootste modellen, de nieuwe Cayenne. In zijn persbericht verduidelijkt de autobouwer dat dieselwagens in 2017 nog maar goed waren voor 12 procent van zijn wereldwijde omzet.

Zes miljard euro

Omgekeerd zet Porsche wel steeds meer in op elektrificatie. Zo zijn 63 procent van de Europa verkochte Panamera’s vandaag al uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn. Om op die weg verder te kunnen gaan voorziet Porsche tot 2022 een investering van meer dan 6 miljard euro in elektrische en hybride auto’s. Het eerste volledig elektrische model, de berline Taycan, wordt trouwens al volgend jaar verwacht. En tegen 2025 zou van alle nieuwe Porsche-modellen ofwel een hybride, ofwel een zuiver elektrische versie bestaan.


Publicité

Delen