Porsche Taycan: welke cijfers zijn nu al bevestigd?

Porsche Taycan: welke cijfers zijn nu al bevestigd?

Sinds een paar weken weten we dat de elektrische berline afgeleid van de concept Mission E Taycan zal heten. Maar welke definitieve technische specificaties van deze toekomstige elektrische Porsche zijn nu al officieel bevestigd?

Je zou het niet zeggen, maar de communicatiecampagne rond de komst van een zuiver elektrische Porsche is ondertussen alweer 3 jaar bezig. In 2015 kondigde de sportwagenbouwer namelijk met de concept Mission E aan dat het zich op de markt van de elektromobiliteit wou storten. Vandaag is het wachten (bijna) gedaan, want de productieversie afgeleid van deze conceptcar staat op de planning voor 2019. Nadat Porsche eerder had verklapt dat hij Taycan gaat heten, heeft het vandaag een dossier gepubliceerd met een aantal officiële technische specificaties van dit toekomstige model. We maken even een overzicht…

Meer dan 600 pk…

Porsche bevestigt allereerst een totaalvermogen van 440 kW of iets meer dan 600 pk. Dat vermogen komt uit twee elektrische synchroonmotoren. Ze drijven elk een as aan en geven de Taycan zo vierwielaandrijving. Dankzij deze cavalerie belooft de Taycan uiteraard explosieve prestaties. Porsche bevestigt op dit vlak twee cijfers: hij gaat van 0 naar 100 km/u in minder dan 3,5 seconden en tikt de 200 na minder dan 12 seconden aan.

En meer dan 500 kilometer…

In zijn dossier verklapt Porsche verder nog wat details over de batterij van zijn toekomstige elektroberline. Die bestaat uit 400 cellen die elk onder een spanning van 4 Volt staan. Dat moet volstaan voor een rijbereik van meer dan 500 kilometer. Maar hij kan er ook extreem krachtige laadbeurten van 800 Volt mee slikken (het dubbele van wat vandaag op de markt beschikbaar is), zodat hij tot 400 kilometer rijbereik kan ‘tanken’ in slechts 15 minuten.


Publicité

Delen