REDS : elektrische stadswagen van de hand van Chris Bangle

REDS : elektrische stadswagen van de hand van Chris Bangle

Designer Chris Bangle toont zijn jongste project: de REDS. Het gaat om een ultra-compacte elektrische stadswagen op maat van gigantische steden. De productie zou binnenkort starten in China.

Chris Bangle is voornamelijk bekend voor zijn controversieel design bij BMW in de vroege jaren 2000. Vandaag leidt hij zijn eigen designstudio en die heeft zopas een concept ontwikkeld voor een elektrisch stadswagentje, de REDS. Het autootje zou binnenkort al in productie gaan en zou niet fel afwijken van de conceptversie. De Chinese groep CHTC (China Hi-Tech Group Corporation) tekent voor de productie. Chris Bangle blijft discreet met technische specificaties over zijn concept maar hij geeft wel aan dat zijn elektrisch motortje hem onklopbaar zal maken op de oefening van 0 tot 50 km/u.

Mini-appartement

Hoewel het wagentje met een lengte van 2,9 m nauwelijks groter is dan een Smart Fortwo, geeft Bangle aan dat het plaats biedt voor 4 personen of zelfs vijf, maar dan gaat het wel om staanplaatsen. Het is een bijzonder moduleerbaar voertuig, ondanks de compacte afmetingen. Men kan de REDS omvormen tot een ‘salon’ wanneer het geparkeerd staat. Het stuur klapt dan weg en men kan de voorste stoelen om hun as draaien. Maar, er is meer: de achterbank kan een heuse canapé worden of zelfs een luierkussen! Er wordt ook nog een opklaptafeltje ontwikkeld… Dat zal in de toekomst een ‘must’ worden voor de overbevolkte steden!


Publicité

Delen