Renault Clio hybride geeft zich stilaan bloot

Renault Clio hybride geeft zich stilaan bloot

Morgen stelt Renault de vijfde generatie voor van zijn populaire Clio. In afwachting daarvan geeft de Franse autobouwer alvast een eerste blik op zijn interieur. Renault wijst er meteen op dat deze vijfde Clio de hybridisering E-Tech mag inwijden.

 

Samen met de toekomstige Peugeot 208 is de Renault Clio V een van de modellen waar in 2019 het meest naar wordt uitgekeken. De Clio is namelijk niet alleen de best verkochte auto van zijn segment, maar ook de tweede best verkopende auto van Europa, over alle segmenten heen. We moeten nog tot morgen wachten voor we de stijl van deze vijfde generatie van de Clio mogen ontdekken, maar Renault noemt het nu al gewoon een “evolutie”, zodat we geen esthetische revolutie moeten verwachten. “Het design van onze Clio IV wist onze klanten sterk te verleiden en doet dat ook vandaag nog. Daarom hebben we beslist om die genen te behouden terwijl we hem tegelijk toch moderner en eleganter hebben gemaakt,” zo verduidelijkt Renault-designbaas Laurens van den Acker.

Chiquer

Renault lijkt daarentegen wel te hebben geluisterd naar de kritiek op het interieur van de huidige Clio. Vooral het kwaliteitsgevoel van sommige materialen en de ergonomie van het infotainmentsysteem werd vaak onder vuur genomen. Op deze eerste foto’s zien we zo een verticale zwevende tablet op het dashboard van de nieuwe Clio. “In het interieur vond een ware revolutie plaats, met een voelbare verbetering in de kwaliteitsindruk, meer verfijning en een sterke technologische aanwezigheid”, zo belooft van den Acker.

E-Tech

Op technisch vlak wijst Renault er tot slot op dat deze vijfde generatie van zijn Clio het speerpuntmodel wordt van zijn “Drive The Future”-strategie, die in 2017 werd voorgesteld. De Clio wordt zo het eerste model van het merk met hybride technologie onder de naam E-Tech. Deze hybride versie van de Clio komt in 2020 op de markt, net zoals plug-in hybride varianten van de Captur en de Mégane.


Publicité

Delen