Renault gaat 2.000 elektrische auto’s “delen” in Parijs

Renault gaat 2.000 elektrische auto’s “delen” in Parijs

Ondanks de faling van Autolib’ zet Parijs door met elektrische deelwagens. Slechts een paar dagen na de mededeling dat Autolib’ werd stopgezet kondigen Renault en het stadhuis van Parijs namelijk aan dat ze samen 2.000 elektrische deelwagens gaan inzetten in de Franse hoofdstad.

Renault heeft niet lang gewacht om het stokje over te nemen voor het elektrische deelwagenproject in Parijs. Autolib’ is nog maar pas stopgezet of Thierry Bolloré, algemeen adjunct-directeur van de Renault-groep, en Anne Hidalgo, burgemeester van de Franse hoofdstad, laten al weten dat ze willen gaan samenwerken om tegen eind 2019 2.000 auto’s uit het Renault Z.E.-gamma in te zetten in de straten van Parijs. Maar het experiment zou al van start gaan in september van dit jaar. Alle elektrische modellen van Renault, van de Twizy over de Zoé en de Kangoo Z.E. tot de Master Z.E., zouden beschikbaar zijn.

Free-floating of niet?

In tegenstelling tot de vorige dienst Autolib’ zijn de EV’s van dit nieuwe project niet verbonden aan vaste stalplaatsen. Ze kunnen worden opgepikt en achtergelaten volgens het free-floating-principe. Een specifiek team zou de auto’s dan ‘s nachts gaan oppikken om ze te laden, te reinigen of zelfs te herstellen. Maar voor een maximaal rijbereik op langere trajecten zal een deel van de elektrische auto’s van de vloot ook ter beschikking staan op een aantal specifieke parkings. In september, wanneer de dienst wordt ingewijd, vernemen we alle praktische details, zoals de prijzen en de huurvoorwaarden. Maar het project richt zich zowel tot Parijzenaars als tot bezoekers. Je kan bij je volgende uitstap naar de Lichtstad met andere woorden in een Twizy of Zoé rondsnorren.

 


Publicité

Delen