Renault investeert meer dan een miljard in elektrische auto in Frankrijk

Renault investeert meer dan een miljard in elektrische auto in Frankrijk

Renault wil de uitrol van zijn strategisch plan “Drive The Future” versnellen en kondigt aan dat het daarom meer dan een miljard euro pompt in de ontwikkeling en de productie van elektrische auto’s in Frankrijk.

Een paar maand geleden communiceerden Duitse automerken volop rond massale investeringen in de ontplooiing van de elektromobiliteit. Maar Frankrijk, en dan vooral Renault, is niet van plan om werkloos toe te kijken. Renault, dat zijn voorsprong op de groeiende markt van elektrische auto’s wil versterken, kondigt zo een reeks strategische investeringen aan. Zo begint het in zijn fabriek in Douai met een nieuw platform dat is bedoeld voor de toekomstige elektrische modellen van de Alliantie. Maar het verdubbelt ook de productiecapaciteit voor zijn Zoé in Flins, terwijl de fabriek van Cléon, waar het elektromotoren bouwt, drie keer zo sterk wordt. Bovendien meldt Renault voor 2021 de komst van een nieuwe generatie elektromotor. Qua bestelwagens belooft Renault verder nog investeringen in zijn fabriek in Maubeuge voor de productie van de volgende generatie van de Kangoo-familie en zijn elektrische afgeleide Kangoo Z.E.

Voortrekkersrol

Met deze nieuwe investeringen voor in totaal meer dan een miljard euro wil Renault zijn voortrekkersrol op het vlak van elektrische aandrijving in Europa behouden en wil het dat ook de Alliantie (die verder nog bestaat uit Nissan en Mitsubishi) zijn leiderspositie op het wereldtoneel kan blijven bezetten. In het plan “Drive The Future” staat ter herinnering dat Renault tegen 2022 liefst 8 zuiver elektrische auto’s en 12 geëlektrificeerde modellen op de markt wil brengen.


Publicité

Delen