Renault K-ZE: elektrische cross-over binnenkort onthuld

Renault K-ZE: elektrische cross-over binnenkort onthuld

Op het jongste salon van Parijs stelde Renault een concept voor van een compacte elektrische cross-over. Over een paar dagen wordt de productieversie onthuld, tijdens het salon van Shanghai. Die locatie ligt voor de hand, aangezien het model voor die markt is bedoeld.

 

Zoals Renault in oktober vorig jaar al beloofde komt het zesde model van zijn elektrische familie, dat wordt afgeleid van de concept K-ZE (zie foto’s), in de loop van 2019 op de markt. Het Franse merk bevestigt trouwens dat de onthulling van de definitieve versie gepland is op 16 april, tijdens het salon van Shanghai. Maar eerste beelden of technische details krijgen we nog niet. We hebben van het prototype in Parijs echter onthouden dat Renault destijds een rijbereik van 250 kilometer beloofde volgens de NEDC-verbruikcyclus.

Niet voor Europa

Verheug je echter daarom niet al te sterk op de komst van deze elektrische cross-over, want hij is niet bestemd voor ons deel van de wereld. De compacte auto moet Renault daarentegen helpen om door te dringen op de elektrische automarkt van China, die de grootste ter wereld is.


Publicité

Delen