Renault K-ZE: elektrische en (on)bereikbare cross-over

Renault K-ZE: elektrische en (on)bereikbare cross-over

In het kader van het salon van Parijs heeft Renault de conceptcar K-ZE onthuld, een knappe kleine elektrische cross-over die “toegankelijk” zou zijn. Enige nadeel: hij lijkt niet voor Europa bedoeld…

 

“De Renault-groep was eerst pionier en is nu wereldleider op de elektrische automarkt. Onze volledig nieuwe K-ZE is een betaalbare stadswagen met SUV-inspiratie, die het beste van de Renault-groep samenbundelt: ons ‘leadership’ in elektrische voertuigen, onze expertise in betaalbare auto’s en ons vermogen tot het aangaan van stevige samenwerkingen,” zo verklaarde CEO Carlos Ghosn toen hij gisterenavond in Parijs het doek trok van de concept K-ZE. Er is echter slecht nieuws: hoewel het autootje in Parijs is voorgesteld en zijn toffe look zeker in de smaak zou vallen in Europa, is hij in de eerste plaats voor de Chinese markt bedoeld.

Made in China

Daar wordt hij trouwens ook geassembleerd, door e-GT New Energy Automotive Co. Dat is de joint-venture van Dongfeng Motor Group en Nissan om samen betaalbare elektrische modellen te gaan bouwen voor de Chinese markt. De productieversie van deze conceptcar zou al in 2019 op de markt komen in China en vervolgens ook in Indië. Kortom, deze kleine elektrische cross-over staat een internationale carrière te wachten, maar tenzij er nog verrassingen volgen, zullen we hem niet in Europa te zien krijgen.

250 kilometer NEDC

Renault geeft op dit moment nog niet veel technische details prijs. We weten enkel dat de K-ZE een rijbereik van 250 kilometer krijgt op de oude NEDC-homologatiecyclus en dat zijn interne lader compatibel is met zowel thuisstekkers als openbare laadpalen.


Publicité

Delen