RG Nathalie: sportieveling met methanoldoping

RG Nathalie: sportieveling met methanoldoping

Roland Gumpert, een voormalig ingenieur van Audi Sport, heeft samen met het Chinese Aiways een ‘schone’ supersportwagen ontwikkeld: de RG Nathalie. Die maakt zijn eigen elektriciteit via een brandstofcel op methanol.

Roland Gumpert, de geestelijke vader van de supersportwagen Gumpert Apollo met een drukgevoede Audi-V8, werkt tegenwoordig samen met het jonge Chinese bedrijf Aiways aan een ‘schone’ supersportwagen: de RG Nathalie. De elektrische sporter doet het zonder benzine en wordt aangedreven door 4 elektromotoren van elk 150 kW (204 pk). Dat levert behoorlijk knappe prestaties op, want de tweezitter op een koolstofvezel chassis sprint naar 100 km/u in slechts 2,5 seconden en haalt een top van meer dan 300 km/u.

1.200 kilometer rijbereik

Voor de voeding van deze elektromotoren heeft de auto een batterij van 70 kWh. Die batterij wordt zelf gevoed door een brandstofcel met een vermogen van 5 kW die op methanol werkt. Die brandstof is gemakkelijker op te slaan en te verdelen dan waterstof. Met een volle methanoltank geraakt de RG Nathalie 850 kilometer ver bij een normale rijstijl of zelfs 1.200 kilometer als je ‘economisch’ gaat rijden. Potentiële (rijke) klanten mogen weten dat de RG Nathalie vanaf volgend jaar in een kleine reeks in productie gaat.


Publicité

Delen