S60: de eerste moderne Volvo zonder diesel

S60: de eerste moderne Volvo zonder diesel

Volvo onthult zijn nieuwe S60, een model dat een aantal premières combineert: hij is de eerste Volvo die in de Verenigde Staten van de band loopt. En het wordt bovendien de eerste hedendaagse Volvo zonder dieselmotor.

Volvo heeft niet alleen officieel zijn nieuwe fabriek in Charleston (Zuid-Carolina, Verenigde Staten) ingewijd, het heeft daar meteen de berlineversie van zijn 60-reeks onthuld. Die reeks bestaat verder al uit de SUV XC60 en de break V60. In tegenstelling tot die laatste twee modellen zal de S60 geen dieselmotor huisvesten in zijn neus. Het is uiteraard geen toeval dat Volvo zijn berline S60 uitkiest om als eerste model uit zijn geschiedenis te worden gebouwd in de Verenigde Staten en om bovendien de diesel af te zweren. Berlines zijn namelijk veel meer populair in de VS en in China dan in Europa. En de S60 is natuurlijk net voor die twee markten bedoeld, die allerminst in diesel geïnteresseerd zijn.

3 plug-in hybride versies

De nieuwe generatie van de S60 moet zich dus behelpen zonder enige zelfontbrander, maar mag daarentegen wel rekenen op liefst drie plug-in hybride versies: de T6 Twin Engine en T8 Twin Engine die we al kennen van onder meer de break V60, met een vermogen van respectievelijk 340 en 400 pk. Maar er komt ook een nieuwe T8 Twin Engine Polestar Engineered, die het tot 415 pk schopt. De nieuwe S60 komt eerst in de Verenigde Staten op de markt alvorens hij in de lente van 2019 ook naar Europa wordt verscheept.


Publicité

Delen