Seat lanceert zijn eerste elektrische voertuig… in zakformaat

Seat lanceert zijn eerste elektrische voertuig… in zakformaat

In de toekomt zullen autoconstructeurs niet om de “stedelijke micromobiliteit” heen kunnen. Seat heeft zich er nu al toe bekeerd en biedt in zijn showrooms de eXS aan.

 

Seat kondigt de lancering aan van een model met de naam “eXS powered by Segway”. Dat is een eerste model dat past in de trend naar micromobiliteit. Het karretje is uitgerust met de elektrische technologie van Segway en ontwikkeld op het platform van de ES2 van die constructeur.

De laatste kilometers

Uiteraard moet deze tweewieler niet de traditionele auto gaan vervangen in al diens taken. Maar hij helpt zijn gebruikers bij het afleggen van de laatste kilometers tot aan hun bestemming wanneer die plaats moeilijk toegankelijk is voor auto’s. Volgens Seat haalt de eXS een topsnelheid van 25 km/u en geraakt hij tot 45 kilometer ver als je kiest voor de optionele extra batterij.

599 euro

Deze Seat eXS wordt bij ons vanaf december 2018 te koop aangeboden in alle showrooms van het merk voor 599 euro. Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal krijgen hem echter wel voor België. Wij en de rest van Europa moeten wachten tot begin 2019 voor we een bestelling kunnen plaatsen.


Publicité

Delen