Seat vervelt van autobouwer naar “mobiliteitsaanbieder”

Seat vervelt van autobouwer naar “mobiliteitsaanbieder”

Binnen de merkenportefeuille van de Volkswagengroep heeft Seat het jongste klantenbestand. De Spaanse constructeur wil die tendens nog versterken door nieuwe oplossingen voor een alternatieve mobiliteit aan te bieden, zoals dit nog mysterieuze toekomstige voertuig…

 

Een paar weken geleden maakten we kennis met het eerste elektrische voertuig van Seat: de eXs, een elektrische step. En Seat lijkt van plan om zijn offensief in het domein van de alternatieve mobiliteit verder te zetten, want de Spaanse autobouwer geeft nu afspraak op een beurs voor nieuwe technologie in Barcelona waar het een nieuw model wil voorstellen. Vandaag is alles daarrond nog geheim, maar het lijkt een compact voertuig uit de wereld van de elektrische scooters te worden. Of dat is toch wat we afleiden uit deze eerste afbeelding die we bij wijze van voorsmaakje kregen.

Mobiliteitsaanbieder

Het enige wat we vandaag al met zekerheid weten is dat de Spaanse constructeur dit mysterieuze toestel omschrijft als “een voertuig dat de strategie rond stedelijke micromobiliteit van Seat vooruit zal helpen”. Volgens Seat-baas Luca de Meo “verandert de mobiliteit, en onze rol als constructeur en mobiliteitsaanbieder moet mee evolueren. We moeten in staat zijn om nieuwe mobiliteitsplatformen aan te bieden en te beheren, want dat worden belangrijke spelers in de steden van de toekomst”. Afspraak op 25 februari voor meer details.


Publicité

Delen

One Comment - Write a Comment

Een commentaar opstellen