Seat wil elektrificeren vanaf 2020

Seat wil elektrificeren vanaf 2020

Seat legt op zijn beurt zijn kaarten op tafel: het Spaanse merk zal in 2020 zijn eerste volledig elektrische model voorstellen. Niet veel later volgt een plug-in hybride model.

Het gaat tegenwoordig beter met Seat, bedankt. Veel beter zelfs. Na vele jaren verlies draaien heeft de Spaanse dochter van de VW-groep een nieuw recordjaar achter de rug. Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in Barcelona kon Seat trots een winst van 281 miljoen euro aankondigen voor 2017, of een stijging van meer dan 20 procent in vergelijking met het vorige recordjaar, 2016. De slechte jaren van het begin van deze eeuw lijken nog slechts een vage herinnering, vooral dankzij de nieuwe boost die de SUV’s Ateca en Arona het merk hebben gegeven.

500 kilometer rijbereik

Seat voelt zich door dit succes gesterkt en denkt nu na over de toekomst. Die wordt uiteraard geëlektrificeerd. Tijdens dezelfde persconferentie vertelde het merk dat het in 2020 zijn eerste volledig elektrische model op de markt wil brengen. Dat zal gebaseerd zijn op het nieuwe elektrische platform MEB van de Volkswagen-groep, dat binnenkort wordt ingewijd door zijn neef Volkswagen I.D. De Seat-versie zou zich onderscheiden op stilistisch vlak door de vorm aan te nemen van een CUV of “Cross-Utility Vehicle”. Verder verklappen de Spanjaarden nog over deze nieuwe EV: “Hij geniet een rijbereik van 500 kilometer, wordt uitgerust met de meest vooruitstrevende technologie op het vlak van connectiviteit en infotainment en biedt autonome rijcapaciteiten van op zijn minst niveau 2”.

Plug-in hybride Leon

Over zijn elektrische plannen vertelde het merk verder dat na deze zuiver elektrische auto de volgende generatie van zijn Leon, die in 2019 op de markt komt, tegen 2020 een plug-in hybride versie krijgt. Die zou volgens Seat een elektrisch rijbereik bieden van minstens 50 kilometer.

Arona TGI

Tegelijk blijft Seat parallel met deze stroomstoot inzetten op aardgas. Na de lancering van de Ibiza TGI een paar weken geleden volgt er binnenkort een Arona TGI, zo beloofde Luca de Meo, de baas van het Spaanse merk.


Publicité

Delen