Skoda Octavia Combi G-TEC: meer spieren… en meer gas

Skoda Octavia Combi G-TEC: meer spieren… en meer gas

Skoda werkt de aardgasversie van zijn Octavia Combi bij. Hij krijgt enerzijds een nieuwe motor met meer kracht en anderzijds grotere gastanks. Maakt hem dat nog aantrekkelijker?

 

De Skoda Octavia Combi G-TEC, de versie op aardgas van de Tsjechische break, krijgt de nieuwe 1.5 TSI van de Volkswagengroep in een variant met 130 pk. Dat is 20 pk meer dan de vorige 1.4 TSI die tot nog toe in de aardgasversie werd gebruikt. Bovendien is de gerobotiseerde DSG-7-versnellingsbak met dubbele koppeling voortaan standaard.

+ 2,7 kilo

Tegelijk laat Skoda zijn Octavia Combi (de berline krijgt geen G-TEC-afgeleide) meer gas tanken in zijn reservoirs. De drie tanks kunnen samen 17,7 kilo opslaan (tegenover 15 kilo voordien). Dat is niet zo veel, maar met deze drie tanks gevuld geraakt de Octavia Combi voortaan 480 kilometer ver op enkel aardgas voor hij moet gaan tanken.

Van 50 naar 11,8 liter

Om meer plaats vrij te maken voor deze grotere gastanks is de benzinetank daarentegen fors gekrompen. Hij gaat van 50 naar 11,8 liter. Dat moet volstaan voor nog 200 extra kilometer op benzine, zodat je kan blijven rijden in streken waar weinig tot geen CNG-tankstations te vinden zijn.


Publicité

Delen