Skoda Scala op aardgas vanaf 2019

Skoda Scala op aardgas vanaf 2019

Skoda heeft wat meer details gelost over zijn toekomstige compacte berline Scala. Zo vernemen we dat er in 2019 een aardgasversie komt.

 

Een paar dagen geleden onthulde Skoda de naam van zijn nieuwe “wapen” voor op het slagveld van de compacte modellen, die de Rapid moet gaan vervangen: Scala. Skoda vermeldde daarbij meteen dat het model voor zijn uiterlijk inspiratie zou halen bij de concept Vision RS, die op het jongste salon van Parijs is onthuld. Dat deed ons hopen dat er een plug-in hybride variant zou komen in de productieversie. Maar als dat al zou gebeuren, zullen we duidelijk nog even geduld moeten koesteren.

Aardgas

Skoda heeft namelijk net wat extra informatie vrijgegeven over zijn nakende Scala. Zo mogen we weten dat hij aanvankelijk op de markt komt met een gamma van vijf verbrandingsmotoren: drie benzines, een diesel en… een aardgasversie. Die laatste komt iets later dan de rest van het gamma “op een datum wat verder in 2019”. Over hybrides zegt Skoda daarentegen nog niets.

90 pk

Deze CNG-versie is afgeleid van de 1.0-driecilindermotor die we recent nog zagen opduiken onder de motorkap van de Seat Ibiza en Seat Arona TGI. Skoda laat voorlopig niet meer los dan dat hij “een vermogen ontwikkelt van 66 kW (90 pk) en dat doorgeeft aan een manuele zesversnellingsbak”. Maar de Tsjechen verklappen nog niets over de hoeveelheid gas die zijn Scala zal kunnen opslaan. Ter herinnering: de Seat Arona TGI, die zowat de technische evenknie is van deze Scala CNG, kan 14,3 kilo aardgas tanken in zijn drie reservoirs, waardoor hij 400 kilometer ver geraakt. Maar de Arona (4,14 meter) is wel een dikke twintig centimeter korter dan deze toekomstige Scala (4,36 meter).


Publicité

Delen