Skoda Scala wordt plug-in hybride?

Skoda Scala wordt plug-in hybride?

Het productiemodel van Skoda dat is geïnspireerd op de concept Vision RS die in Parijs stond te blinken heet Scala. De Tsjechen bevestigen meteen dat hij nog eind dit jaar in de showroom staat. Met de plug-in hybride aandrijflijn van de conceptcar?

 

De Skoda Rapid en Rapid Spaceback naderen het einde van hun carrière. De Tsjechische autobouwer gaat ze vervangen door een volledig nieuw model en laat vandaag de naam daarvan weten: Scala. Heel lang zullen we trouwens niet op de nieuwkomer moeten wachten, want hij komt nog eind dit jaar op de markt, zo meldt het merk in één adem. Verder bevestigt Skoda nog dat de productieversie voor zijn design sterk zal leunen op dat van de concept Vision RS die onlangs te zien was op het autosalon van Parijs.

Ook als plug-in hybride?

Over de technische kant van het model blijft Skoda daarentegen nog vrij discreet. We mogen enkel weten dat de nieuwkomer ontwikkeld is op basis van de modulaire architectuur MQB A0 van de VW-groep en dat hij een knappe verhouding buitenmaten-binnenruimte zal bieden. Skoda meldt verder dat het model zal kunnen uitpakken met heel wat moderne rijhulpsystemen. Wat we echter nog niet mogen weten, is of de Scala ook verkrijgbaar zal zijn met de plug-in hybride aandrijflijn van de concept Vision RS die in Parijs is onthuld. Ter herinnering: de combineerde een 1.5 TSI van 130 pk met een elektromotor van 75 kW (102 pk), die werd gevoed door een batterij van 13 kWh.


Publicité

Delen