Skoda Vision iV: elektrische cross-over-coupé

Skoda Vision iV: elektrische cross-over-coupé

Op het komende salon van Genève onthult Skoda een concept voor een elektrische SUV. Die heet Vision iV en heeft de proporties van een verhoogde coupé. Uiteraard is hij gebaseerd op het modulaire elektrische platform MEB van de Volkswagengroep.

 

Skoda geeft ons in Genève een eerste voorsmaakje op zijn toekomstige elektrische SUV met deze concept Vision iV. Op basis van de eerste schetsen die het merk vrijgeeft, zien we dat het om een licht verhoogde vierdeurscoupé op enorme 22-duimvelgen gaat. Zonder technisch meer in detail te treden vertelt Skoda dat deze conceptcar is ontwikkeld op basis van het modulaire MEB-platform van de Volkswagengroep, dat tegen het eind van het jaar wordt ingewijd door de berline ID.

MEB in 2020

Het eerste elektrische model van Skoda op dit platform komt in 2020 op de markt, zo verduidelijkt de Tsjechische autobouwer. Het vertelt daar echter nog niet bij of dat productiemodel afgeleid zal zijn van deze toch wel heel sensuele conceptcar. Daarnaast belooft Skoda tegen 2022 tien geëlektrificeerde modellen in zijn gamma.


Publicité

Delen

One Comment - Write a Comment

Een commentaar opstellen