Skoda Vision RS: Tsjechische plug-in hybride?

Skoda Vision RS: Tsjechische plug-in hybride?

Skoda trekt op het salon van Parijs het doek van de Vision RS. Die conceptcar geeft de algemene lijnen weer van een toekomstig compact model van de constructeur, dat bovendien is uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn afgeleid van de 1.5 TSI van de VW-groep.

 

Met de stijlstudie Vision RS belooft Skoda ons een eerste blik te gunnen op het “nieuwe design voor het gamma van sportieve RS-modellen”. Maar onder zijn dynamische trekjes schuilen ook de grote lijnen van een toekomstig compact model onder de populaire Octavia, ter vervanging van de huidige Rapid en Rapid Spaceback. En dat is niet alles: we vernemen vandaag dat de conceptcar een plug-in hybride aandrijflijn krijgt.

13 kWh

De auto heeft een lithium-ionbatterij van 13 kWh, vergelijkbaar met wat PSA plant voor zijn toekomstige stekkerhybrides. Skoda belooft dat de conceptcar met die accu 70 kilometer lang zuiver elektrisch kan rijden. Het vermogen van de interne lader kennen we nog niet, maar Skoda belooft dat de batterij zowel aan een thuisstekker als aan een wallbox kan worden herladen. In dat laatste geval zou het ‘tanken’ slechts 2,5 uur duren. De gehomologeerde CO2-uitstoot zou uitkomen op een zeer lage 33 g/km.

245 pk

In de neus ligt de welbekende 1.5 TSI-benzinemotor met 150 pk van de VW-groep. De viercilinder is hier gekoppeld aan een elektromotor van 75 kW (102 pk), zodat het totaalvermogen piekt op 245 pk. Daarmee sprint het prototype van 0 naar 100 km/u in 7,1 seconden en van 80 naar 120 km/u in 8,9 seconden.


Publicité

Delen