Smart: zuiver elektrisch merk tegen 2020

Smart: zuiver elektrisch merk tegen 2020

Daimler-baas Dieter Zetsche heeft net aan zijn aandeelhouders gemeld dat Smart tegen 2020 een merk van zuiver elektrische auto’s wordt. Dat is nu trouwens al het geval in de Verenigde Staten, en binnenkort dus ook in Europa.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Daimler deed CEO Dieter Zetsche een deel van de toekomstplannen uit de doeken. “Mercedes-Benz zal tegen 2022 minstens één geëlektrificeerd model per segment aanbieden. Smart is in Noord-Amerika al volledig elektrisch en Europa volgt tegen 2020,” zo vertelde hij tijdens zijn uiteenzetting.

Voldoende rijbereik?

Het is nog afwachten of het reële rijbereik van het Electric Drive-gamma van Smart, dat in de praktijk niet boven de 120 kilometer geraakt, zal volstaan om alle klanten van het merk te overtuigen. De huidige batterijmodule, die slechts 17,3 kWh kan opslaan, lijkt wat ‘timide’ in vergelijking met de concurrentie. Anderzijds richt Smart zich meer dan welk ander merk op (bijna) zuiver stedelijke verplaatsingen en op autodeeldiensten voor korte afstanden in de stad. Zo kunnen de meer dan 365.000 klanten van car2go, Daimlers eigen autodeeldienst, een beroep doen op een vloot van 1.400 en binnenkort zelfs 1.800 elektrische Smarts in heel Europa.


Publicité

Delen