Sono Motors Sion: elektrische ‘zonnewagen’ voor 16.000 euro

Sono Motors Sion: elektrische ‘zonnewagen’ voor 16.000 euro

De Duitse startup Sono Motors brengt binnenkort zijn elektrische stadsauto Sion op de markt. Die zou slechts 16.000 euro moeten kosten en elke dag zo’n 30 kilometer ‘gratis’ kunnen rijden dankzij de zon.

 

Neen, voor een keer is de startup met een elektrische auto die we vandaag voorstellen niet Chinees. Sono Motors is een Duits bedrijf, dat twee jaar geleden voor het eerst zijn intentie bekend maakte om een elektrische stadsauto bedekt met zonnepanelen te maken. De ontwikkeling van het project gaat goed en het aantal voorbestellingen schiet omhoog. Sono Motors vierde in juni van dit jaar de 5.000ste reservatie, en vandaag zitten we aan bijna 6.800.

viSono

Op het koetswerk van het karretje zijn 330 fotovoltaïsche cellen aangebracht die elke dag het equivalent van 30 kilometer rijbereik kunnen opwekken. De ontwikkelaars noemen het idee viSono. Als dat niet volstaat, kan de auto uiteraard ook zijn batterij aan de stekker herladen om vooruit te geraken: zijn bedenkers beloven een reëel rijbereik van 250 kilometer.

16.000 euro + huur

De elektrische stadsauto zou ‘slechts’ 16.000 euro moeten kosten, maar voor dat bedrag is de batterij niet inbegrepen. Die moet je apart huren voor een nog te bepalen prijs. Vandaag kost de batterij volgens Sono Motors nog zo’n 4.000 euro, maar de prijzen zakken constant. Er zijn heel wat testsessies gepland voor geïnteresseerde klanten, onder meer op 7 en 8 september in Maastricht.


Publicité

Delen