Spice-X: elektrische grondraket uit Italië

Spice-X: elektrische grondraket uit Italië

Neen, dat is geen tikfout: deze auto heeft niets te maken met Space-X, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk. De Spice-X is een elektrische bolide uit Italië, die weliswaar raketachtige prestaties belooft, maar dan op wielen.

Een hele reeks specialisten uit de Piemonte-streek in Italië heeft zich verenigd rond designer Fabrizio Pepe om een elektrische supersportwagen met de naam Spice-X te bouwen. Het is een zuiver elektrisch aangedreven eenzitter met gesloten dak geworden. En hij is op twee manieren heel bijzonder. Enerzijds is deze supersporter bijzonder compact. De ontwikkelaars zeggen dat hij nauwelijks meer dan 3,8 meter lang is, of even kort als een Mini driedeurs. En dankzij het gebruik van lichte materialen is deze Spice-X een echt pluimgewicht: volgens de eerste cijfers weegt hij maar 600 kilo.

“Betaalbaar”

En het andere bijzondere detail aan deze nieuwe elektrische supersportwagen? Hij zou ‘betaalbaar’ zijn. In tegenstelling tot heel wat andere recente elektrische hypercars met een astronomisch prijskaartje zou de Spice-X door zijn ontwikkelaars voor een redelijk tarief in de markt worden gezet. Daar staat wel tegenover dat als je er een koopt, je er niet mee kan gaan knallen op de openbare weg: hij is enkel bedoeld voor gesloten circuits. Maar hij zou je daar wel veel minder duur uitvallen dan een vergelijkbare sportwagen met verbrandingsmotor omdat de gebruikskosten van zijn elektrische aandrijflijn veel lager liggen. Eentje om in de gaten te houden…


Publicité

Delen