Subaru stelt eerste plug-in hybride voor

Subaru stelt eerste plug-in hybride voor

Maak kennis met Subaru’s eerste plug-in hybride: de Crosstrek Hybrid. Over een paar dagen wordt hij officieel voorgesteld op het salon van Los Angeles.

 

De eerste plug-in hybride uit de geschiedenis van Subaru komt aan de overkant van de Atlantische Oceaan op de markt in het koetswerk van de cross-over Crosstrek. De stekkerhybride variant wordt over een paar dagen onthuld op het salon van Los Angeles. Toch stuurt Subaru nu al wat interessante technische informatie de wereld in. Zo weten we dat hij een atmosferische 2.0-viercilinderboxer van 138 pk combineert met twee elektromotoren, die elk een andere functie hebben. De eerste moet de auto aandrijven wanneer hij zuiver elektrisch of in hybride modus rijdt. De tweede, die compacter is, is vooral een startmotor, maar hij kan ook als generator werken om de batterij op te laden wanneer de verbrandingsmotor de auto aandrijft. In totaal ontwikkelt de Crosstrek Hybrid 150 pk.

8,8 kWh

Subaru vermeldt ook de batterijcapaciteit: 8,8 kWh. Daarmee haalt de Crosstrek Hybrid op de Amerikaanse normverbruikscyclus een rijbereik van 17 mijl of 27 kilometer. In zuiver elektrische modus haalt hij een topsnelheid van 65 mijl per uur of 105 km/u. De voor Subaru zo kenmerkende vierwielaandrijving blijft hier uiteraard behouden, net zoals de continu variabele CVT-automaat. Aanvankelijk is het model enkel in Noord-Amerika verkrijgbaar. Of de Japanners hem ook in andere werelddelen willen gaan aanbieden, is nog niet geweten.


Publicité

Delen