Telekom: Herladen aan een telefoonverdeelcabine

Telekom: Herladen aan een telefoonverdeelcabine

Het Duitse telefoniebedrijf Telekom wil zijn verdeelcabines die overal in Duitsland staan ombouwen tot snellaadpalen. Daarmee zou het aantal beschikbare laadpunten bij onze oosterburen tegen 2020 uitbreiden met liefst 12.000 stuks.

In Duitsland lijkt niet enkel de auto-industrie van plan om haar inspanningen te verdubbelen om de verkoop van elektrische auto’s een duw in de rug te geven. Grote bedrijven zoals het historische telefoonbedrijf Telekom storten zich ook in het avontuur. In een gesprek met onze Duitse collega’s van Automobilwoche heeft een woordvoerder van Telekom de intenties van de Duitse groep bevestigd om de vele distributiecabines van het bedrijf te moderniseren door er een snellaadpunt voor elektrische auto’s in op te nemen.

12.000 extra punten tegen 2020

Telekom spreekt van een indrukwekkende 12.000 nieuwe laadpunten. Op die manier zou het aanbod in Duitsland verdubbelen, want vandaag zijn er iets minder dan 11.000 te vinden in het land. Bovendien komen de extra palen er snel, want tegen 2020 zouden alle cabines moeten zijn verbouwd en in bedrijf genomen.

22 tot 100 kW

Omdat elke cabine al voldoende krachtige stroom geleverd krijgt, wil Telekom er laadpunten creëren van 22 kW, wat al voor een relatief hoge laadsnelheid zorgt. Op 500 van de 12.000 cabines wil Telekom zelfs tot 100 kW gaan voor laden aan zeer hoge snelheid. Laat ons hopen dat het Duitse idee ook aan deze kant van de grens voor inspiratie kan zorgen…


Publicité

Delen