Tesla Model 3 komt in februari en kost 58.000 euro

Tesla Model 3 komt in februari en kost 58.000 euro

Na meer dan twee jaar wachten zullen de eerste klaten die in Europa een Tesla Model 3 hadden gereserveerd hun auto kunnen configureren. De eerste leveringen aan deze kant van de wereld zouden in februari volgen. Maar eerst zijn wel enkel de versies “Long Range” en “Performance” beschikbaar.

 

Het lange wachten komt eindelijk op zijn einde voor de eerste klanten die hun intentie hadden aangekondigd om een Tesla Model 3 te kopen. De Californische autobouwer meldt dat hij de eerste Europese klanten zal uitnodigen om hun bestelling te valideren en hun Model 3 te configureren. De eerste auto’s zullen dan vanaf februari worden geleverd.

Enkel Long Range en Performance

Net zoals in de Verenigde Staten het geval was begint de Model 3 bij ons zijn carrière met alleen maar topversies. Dat zijn de “Long Range AWD” en de “Performance”. Die krijgen in België een basisprijs van respectievelijk 58.800 en 69.700 euro. In de optielijst staat Tesla’s autonome rijhulpsysteem Autopilot voor 5.300 euro.

544 of 530 kilometer volgens WLTP

Zoals de Europese regelgeving het vereist zijn deze versies gehomologeerd volgens het WLTP-protocol, dat nog maar pas is ingevoerd. Volgens deze procedure geraakt de Model 3 Long Range 544 kilometer ver, tegenover 530 kilometer voor de meer explosieve Performance, die van 0 naar 100 km/u snelt in slechts 3,5 seconde. Zoals eerder dit jaar al was bevestigd verduidelijkt Tesla dat de Europese exemplaren van de Model 3 worden uitgerust met een CCS-compatibele laadpoort, waardoor ze niet alleen zullen kunnen herladen in een van de meer dan 430 Supercharger-stations van Europa maar ook aan bijvoorbeeld de snellaadpalen van het Ionity-netwerk.


Publicité

Delen