Tesla Model 3 komt naar Europa en is CCS-compatibel

Tesla Model 3 komt naar Europa en is CCS-compatibel

Europese reservatiehouders voor een Tesla Model 3 krijgen dubbel goed nieuws: de constructeur belooft dat hij begin 2019 op het Oude Continent aankomt, en bevestigt in één adem dat de Europese versies standaard compatibel zullen zijn met de Combo- of CCS-standaard voor snelladen.

 

We weten allemaal dat Tesla zijn eigen netwerk van snellaadpalen heeft: de befaamde Superchargers. Maar nu het merk net heeft bevestigd dat de eerste Europese exemplaren van zijn nieuwe veroveringsmodel, de compacte Model 3, in februari of maart 2019 zullen worden uitgeleverd, meldt het tegelijk dat de auto ook stroom zal kunnen laden aan Combo- of CCS 2-snellaadpalen, die steeds meer opduiken in Europa. De constructeur bevestigde die informatie aan onze Britse collega’s van AutoExpress en maakt daarmee een einde aan een lange periode van speculatie. In de praktijk betekent dit dat de Model 3 ook zal kunnen laden aan de snelladers van het Ionity-netwerk, dat in Europa op poten is gezet onder de impuls van de Duitse constructeurs.

Ook voor Model S en X

Tesla vergeet ook eigenaars van een Model S of X niet. De Model 3 mag dan wel af-fabriek compatibel zijn met CCS-stekkers wanneer hij naar hier komt, maar Tesla meldt dat ook eigenaars van een van zijn grotere modellen een adapter zullen kunnen kopen waarmee ze hun auto aan een van deze snelladers zullen kunnen aansluiten.


Publicité

Delen