Tesla steekt in de VS BMW voorbij

Tesla steekt in de VS BMW voorbij

De problemen die Tesla bij de productiestart van zijn langverwachte ‘compacte’ Model 3 ondervond lijken stilaan opgelost te geraken. Zo zou Tesla in de voorbije maand meer Model 3’s hebben verkocht in de Verenigde Staten dan BMW… in zijn geheel.

 

De overstap van ‘nicheconstructeur’ naar massaconstructeur is niet eenvoudig. Dat ondervond Tesla bij het begin van de productie van zijn Model 3. Maar beetje bij beetje is de Californische autobouwer er toch in geslaagd om orde op zaken te stellen. Aan deze kant van de Atlantische Oceaan kunnen we ons daar moeilijk een beeld bij vormen, want hier is de Model 3 nog niet eens verkrijgbaar. Maar in de Verenigde Staten is het succes van de ‘compacte’ Tesla des te meer voelbaar. Volgens cijfers van onze collega’s van het Amerikaanse Inside EV’s zou Tesla in de VS zelfs BMW hebben ingehaald.

17.800 Model 3’s

Volgens de schattingen van onze collega’s zou Tesla in augustus 17.800 Model 3’s hebben geleverd in de Verenigde Staten. Dat is met zeer grote voorsprong een record voor een elektrische auto. Ter vergelijking: in dezelfde periode leverde BMW in de VS als we alle modellen optellen in totaal 14.450 auto’s. Toegegeven, het resultaat is uitzonderlijk omdat de verkoopcijfers doorgaans wat zakken in augustus (en dit jaar was bijzonder slecht voor BMW, dat met liefst 13,5 procent achteruitboerde in vergelijking met augustus 2017) terwijl Tesla net aan het opklimmen is. Maar de vergelijking geeft toch een idee van hoe sterk de Tesla-verkoop aan het groeien is aan de andere kant van de wereld…


Publicité

Delen