Tesla stelt Model “M3” voor

Tesla stelt Model “M3” voor

Tesla-baas Elon Musk heeft de technische kenmerken onthuld van de ‘Performance’-versie van zijn recente Model 3. Hij beweert zelfs dat die “15 procent sneller en meer dynamisch is dan een BMW M3”.

Zou Elon Musk deze kleine steek naar BMW op de sociale media hebben gelanceerd om de aandacht af te leiden van de groeiende kritiek op zijn “massamodel”? Terwijl de Model 3 nog steeds nauwelijks de oorspronkelijke productiedoelstellingen haalt, wordt de auto nu ook nog onder vuur genomen om zijn remvermogen. Het erg invloedrijke Amerikaanse magazine Consumer Reports heeft namelijk een negatief advies verspreid rond de remafstanden van de Model 3. Dat weerhoudt Elon Musk er echter niet van om op sociale media de komst van twee nieuwe versies van de Model 3 aan te kondigen.

Dual Motor en Performance

De eerste, de Dual Motor, is een afgeleide met vierwielaandrijving dankzij een tweede elektromotor. De tweede is eveneens uitgerust met twee motoren, maar krijgt bovendien een “Performance”-logo. Deze sportieve Model 3 sprint van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/u) in slechts 3,5 seconden en haalt een topsnelheid van 250 km/u. In de Verenigde Staten zou hij 78.000 dollar gaan kosten, iets meer dan 66.500 euro. En om er zeker van te zijn dat het nieuws niet onopgemerkt voorbij zou gaan, heeft Musk in zijn tweet nog vermeld dat deze extreem krachtige Model 3 liefst 15 procent sneller is dan een BMW M3 en dat hij een beter rijgedrag vertoont. Hij voegde zelfs nog toe dat hij “alle rivalen in zijn segment zal kloppen op een circuit”.


Publicité

Delen