Tesla-Superchargers: de plannen voor België

Tesla-Superchargers: de plannen voor België

Tesla heeft zijn interactieve kaart bijgewerkt die aangeeft waar het zijn supersnelle laadpalen inplant. Daar zien we dat er in België nog Superchargers komen in Brugge, Doornik, Bergen, Waver, Luik, Namen en nog vele andere steden.

Vandaag zijn in ons land 9 Supercharger-laadstations te vinden. In het komende anderhalf jaar gaat hun aantal echter drastisch groeien. Op een interactieve kaart op de website van Tesla ontdekken we namelijk dat er nieuwe supersnelle laadpunten gepland zijn in de volgende Belgische steden: Brugge, Turnhout, Leuven, Doornik, Bergen, Waver, Luik, Namen, Lavaux-Sainte-Anne en Manhay. Wanneer je op de grijze punten klikt op de kaart die aangeven waar deze toekomstige stations komen, dan krijg je een geschatte openingsdatum (2018 of 2019).

Overal in de wereld

Deze toename in het aantal Superchargers zien we uiteraard niet enkel in België. Ook in Frankrijk zijn bijvoorbeeld een dertigtal nieuwe stations gepland en Spanje krijgt er zo’n 20 bij. Dat belooft de jaarlijkse zomertrek een stuk eenvoudiger te maken voor Tesla-rijders. Tot slot zien we op de interactieve kaart dat Tesla ook graag zijn bereik wil uitbreiden naar vooral het oosten van Europa en dat het een aantal “blinde vlekken” in de Verenigde Staten gaat aanpakken.


Publicité

Delen