Thunder Power bouwt elektrische Chloé in Charleroi

Thunder Power bouwt elektrische Chloé in Charleroi

Op de voormalige Caterpillar-site in Charleroi start binnenkort de productie van elektrische auto’s van het Chinese Thunder Power. Eerst wordt bij ons de betaalbare stadsauto Chloé gemaakt. Eind 2020 zou hij al in productie gaan.

 

De officiële handtekeningen van de Sogepa, de financiële tak van het Waalse Gewest, en de autobouwer Thunder Power zijn gezet. De constructeur onthulde voor de gelegenheid meteen zijn stadsauto Chloé. Aanvankelijk werd gedacht dat het vlaggenschip met de sobere naam “Sedan” van de band zou gaan lopen in België. Maar als alles blijft zoals het is voorzien, dan zou de assemblage van deze grote berline pas worden opgestart na die van de kleine stadsauto Chloé. Dat laatste model is een (heel) compact en betaalbaar elektrisch model. Hij zou tussen de 12.000 en de 15.000 euro gaan kosten.

300 kilometer rijbereik

Tijdens de persconferentie die werd georganiseerd ter gelegenheid van de officiële ondertekening van de samenwerking vernamen we eveneens dat de Chloé een reëel rijbereik zou bieden van minstens 300 kilometer. De Belgische assemblage van de Chloé – “voor de hele Europese markt”, zo klopt de Sogepa zich op de borst in een tweet – zou eind 2020 starten. De bedoeling is om aanvankelijk 30.000 exemplaren per jaar te gaan bouwen, die ook naar de Verenigde Staten of het Midden-Oosten zouden worden uitgevoerd. Dat zou op de voormalige Caterpillar-site minstens 350 banen moeten opleveren tegen 2020, en op termijn zelfs tot 4.000 nieuwe jobs.

 


Publicité

Delen