Total laat je in heel Europa aan 150 kW stroom tanken

Total laat je in heel Europa aan 150 kW stroom tanken

Niet alleen de autoconstructeurs beginnen hun pionnen uit te zetten in het kader van een nieuwe elektrische strategie, ook andere spelers uit de mobiliteit moeten in actie komen, zoals de grote brandstofproducenten. Total heeft net zijn kaarten op tafel gelegd en kondigt aan in heel Europa 1.000 snellaadpalen met een vermogen van 150 kW te willen inplanten.

 

Total denkt na over zijn toekomst nu de elektromobiliteit aan de deur klopt. De oliereus heeft zo al nieuwe smeerproducten ontwikkeld specifiek voor elektrische en hybride voertuigen. Die “voldoen aan de koel- en smeerbehoeften van de verschillende organen van deze nieuwe motoriseringen en garanderen dat ze onder optimale omstandigheden functioneren,” zo verduidelijkt Total. Maar uiteraard volstaat het niet om enkel de specifieke smering van hybride of elektrische voertuigen te verzorgen. Total pakt daarom vandaag uit met zijn strategie voor de ontplooiing van een laadpaalnetwerk.

150 kW om de 150 kilometer

Total vertelt in zijn persbericht dat het “op termijn”, zonder daar een precies getal op te kleven, 1.000 snellaadpalen van 150 kW gaat installeren in 300 tankstations over heel Europa. De dichtheid van dat netwerk zou zo bestudeerd zijn dat er minstens om de 150 kilometer zo’n snellaadstation beschikbaar is in West-Europa. Daarmee kunnen bestuurders van een elektrische auto die compatibel is met de technologie in theorie lange reizen over het hele Oude Continent ondernemen.


Publicité

Delen