Toyota Auris-opvolger heet… Corolla

Toyota Auris-opvolger heet… Corolla

Goed nieuws voor nostalgische zielen: Toyota geeft zijn nieuwe berline voor het C-segment terug de ‘historische’ naam Corolla, die in Europa twee generaties geleden werd afgevoerd. De opvolger van de Auris zal bij zijn marktintroductie begin 2019 dus Corolla heten.

 

Op het salon van Genève stelde Toyota de derde generatie voor van zijn Auris. Dat wordt een belangrijk model, want het luidt het eind in van de dieselmotor in zijn neus, terwijl de Japanners hier bovendien twee hybride aandrijflijnen introduceren. Maar de conceptcar die werd voorgesteld als “zo goed als productieklaar” behoudt dan toch niet de naam Auris bij zijn marktintroductie begin 2019. Toyota heeft namelijk net aangekondigd ook in Europa weer te willen aanknopen met de historische benaming Corolla voor zijn nieuwe compacte berline voor het C-segment.

Hybride break

Toyota bevestigt niet alleen de nieuwe doopnaam voor het model, maar maakt meteen van de gelegenheid gebruik om te verklappen dat de breakversie van deze nieuwe Corolla-generatie, die Touring Sports gaat heten, wordt onthuld op het salon van Parijs, in oktober. Uiteraard heeft ook die koetswerkversie recht op de “jongste hybride technologie”, zo benadrukt Toyota.


Publicité

Delen