Toyota Camry maakt hybride terugkeer naar Europa

Toyota Camry maakt hybride terugkeer naar Europa

Na een afwezigheid van 14 jaar keert Toyota’s grote berline Camry terug naar Europa, en dat enkel met een hybride aandrijflijn.

De Toyota Camry is bijzonder populair op allerlei markten overal ter wereld (jaarlijks worden er 700.000 van verkocht), zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, maar bij ons is hij een nobele onbekende. Daar is een goede reden voor: Toyota heeft de grote berline al 14 jaar geleden uit de Europese markt weggehaald. Volgend jaar komt daar echter verandering in. Om zijn berlinegamma te herstructureren zou Toyota de verouderde Avensis, waarvan de berlineversie uit het aanbod is geschrapt, vervangen door de jongste generatie van de Camry. De Japanse reus belooft dat de grote berline in het eerste trimester van 2019 zijn terugkeer naar de West-Europese markt beleeft.

Enkel hybride

Hoewel het model elders in de wereld met verschillende motoren wordt aangeboden, wil Toyota op het Oude Continent enkel de hybride versie gaan invoeren. Die combineert een 2.5-benzineviercilinder met een kleine elektromotor. Veel technische details wil de constructeur daar voorlopig nog niet over verklappen, maar we gaan ervan uit dat hij een gecumuleerd vermogen gaat ontwikkelen van 218 pk, zoals in zijn neef Lexus ES 300h. Die laatste is ook bevestigd voor de Europese markt en staat op hetzelfde TNGA-platform.


Publicité

Delen