Toyota Corolla: nieuwe berlineversie ook voor Europa

Toyota Corolla: nieuwe berlineversie ook voor Europa

Op het salon van Guangzhou in China stelt Toyota de derde telg voor van zijn nieuwe Corolla-familie: de berline. Die versie komt ook naar Europa, naast de vijfdeurs Hatchback en de break Touring Sports.

 

Toyota heeft op het salon van Guangzhou in China de berlinevariant onthuld van zijn nieuwe Corolla. Tegelijk bevestigen de Japanners dat ook deze koetswerkvorm naar Europa komt, naast de traditionele vijfdeurs Hatchback (die in Genève werd onthuld, maar toen nog onder de naam Auris) en de breakversie Touring Sports, die onlangs in Parijs is voorgesteld.

Eigen stijl

In vergelijking met de meeste andere drievolumeberlines, die een vrij klassiek profiel hebben, verzorgt deze Corolla berline zijn uitstraling wat meer en hij mag zelfs dynamisch worden genoemd. De vierdeurs onderscheidt zich trouwens van zijn twee broers door een aantal esthetische details, zoals zijn koplampen, zijn radiatorrooster of zijn led-lichthandtekening.

Enkel als 1.8 hybride

Op praktisch vlak krijgt deze berline dezelfde verlengde wielbasis als de break, waardoor hij dus ruimer zou moeten zijn op de achterbank dan de Hatchback. Anderzijds beperkt deze vierdeurs zijn motorenpalet tot de hybride 1.8 met 122 pk. De nieuwe hybride aandrijflijn met meer vermogen van de andere koetswerkversies, gebaseerd op een tweeliter, staat niet op het programma. In de loop van maart 2019 mogen we alle drie de nieuwe Corolla’s bij de Toyota-dealer verwachten.


Publicité

Delen