Toyota Corolla: nu al de breakversie Touring Sports

Toyota Corolla: nu al de breakversie Touring Sports

Toyota onthult de eerste beelden van zijn toekomstige Corolla Touring Sports. Die breakversie komt begin volgend jaar op de markt, tegelijk met de nieuwe Corolla vijfdeurs.

 

In maart stelde Toyota de derde generatie voor van de Auris met een vijfdeurs koetswerk. Ondertussen vernamen we dat het model de historische naam Corolla weer opneemt voor zijn marktintroductie, die geprogrammeerd staat voor begin volgend jaar. Om tegemoet te komen aan klanten die verzot zijn op breaks komt er van deze nieuwe Corolla-generatie ook zo’n afgeleide met de naam Touring Sports. Dat model ontdekken we vandaag, een paar weken voor zijn officiële onthulling die gepland staat voor het autosalon van Parijs in oktober.

TNGA

Technisch gezien is deze nieuwe Corolla Touring Sports net zoals de vijfdeursversie gebaseerd op het recente modulaire TNGA-platform van Toyota. Dat staat garant voor meer dynamisch rijplezier dankzij een lager zwaartepunt en gestuurde schokdempers. Dit modulaire platform maakt bovendien dat de breakversie een lange wielbasis heeft (2,7 meter) en dat hij met een ruime koffer van 598 liter kan uitpakken.

Hybride naar keuze

Net zoals de vijfdeursberline biedt de Corolla Touring Sports twee verschillende hybride aandrijflijnen aan. Klanten zullen kunnen kiezen tussen een hybride 1.8 met 122 pk die we al kennen (uit bijvoorbeeld de Prius) of een nieuwe hybride tweeliter met 180 pk. Naast die twee hybride versies biedt Toyota nog een traditionele 1.2-turbobenzinemotor met 116 pk, maar zoals eerder aangekondigd komt er geen dieselversie meer.


Publicité

Delen