Toyota Prius: facelift brengt vierwielaandrijving?

Toyota Prius: facelift brengt vierwielaandrijving?

Toyota vraagt om in de agenda te noteren dat we eind deze maand kennis zullen maken met de facelift van zijn Prius, die wordt onthuld op het salon van Los Angeles. Deze bijgewerkte versie ondergaat niet alleen een aantal uiterlijke verbeteringen, maar zou ook vierwielaandrijving kunnen krijgen voor meer winterse klimaten.

 

De teaserfoto die Toyota verspreidt om de facelift van zijn Prius aan te kondigen voor het salon van Los Angeles, lijkt weinig veelzeggend. Om nog maar te zwijgen over het bijschrift: “Het is herfst, de winter komt eraan, maar de Prius 2019 is efficiënt op alle wegen, of die nu besneeuwd of geruimd zijn”. Het is nog wachten tot eind november voor we meer te weten komen. Maar de Prius 2019 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een vierwielaangedreven variant.

E-Four

De kans is vrij groot aangezien Toyota al zo’n versie aanbiedt op zijn thuismarkt. In Japan bestaat namelijk de Prius E-Four, die zich onderscheidt door een tweede elektromotor die de achteras aandrijft wanneer dat nodig is. Deze variant zou met de facelift dus ook buiten zijn geboorteland verkrijgbaar zijn. Nu is het alleen nog afwachten of die dan enkel voor de Noord-Amerikaanse markt bedoeld is dan wel of hij ook naar Europa komt. We zijn benieuwd…


Publicité

Delen