Toyota RAV4 is al aan zijn 5de generatie toe

Toyota RAV4 is al aan zijn 5de generatie toe

Toyota heeft zopas de vijfde generatie onthuld van zijn populaire RAV4. Deze nieuwe versie met zijn meer dynamische uiterlijk is onthuld tijdens het salon van New York en komt in het eerste semester van 2019 naar ons.

De Toyota RAV4 kwam in 1994 op de markt en is vandaag al aan zijn vijfde generatie toe. De nieuwkomer onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn meer hoekige en dynamische uiterlijk. Die nieuwe dynamiek zou ook terug te vinden zijn in zijn rijgedrag dankzij het nieuwe modulaire platform TNGA (Toyota New Global Architecture) waar de RAV4 voor het eerst gebruik van kan maken. Dat platform verlaagt het zwaartepunt van de SUV en vergroot de koetswerkstijfheid gevoelig. Op praktisch vlak zien we een 3 centimeter langere wielbasis waardoor hij meer ruimte biedt op de achterbank, ondanks een gelijke totaallengte van 4,6 meter.

Hybride 2.5

Voorlopig blijft Toyota erg discreet over de mechanische kenmerken van deze nieuwe RAV4, al verrast het niet dat de SUV geen zelfontbrander meer krijgt na Toyota’s eerdere aankondiging dat het geen dieselmotoren meer in zijn personenwagens gaat aanbieden. Klanten kunnen kiezen tussen een 2.0-benzinemotor of een hybride op basis van een 2.5. Toyota wil daar enkel over kwijt dat ze zuiniger en krachtiger zijn dan hun evenknieën in de vorige generatie.

Twee elektromotoren

Over deze hybride versie, die ons uiteraard het meeste interesseert, voegt Toyota wel nog toe: “De nieuwe hybride elektrische aandrijflijn met een 2.5 verzoent zuinigheid, een lage uitstoot en een stille werking met extra kracht en reactievermogen”. Een ander stukje informatie dat we hebben kunnen vinden: “Voor de hybride versie heeft Toyota een volledig nieuwe aandrijving ontwikkeld gebaseerd op een tweede elektromotor die de achterwielen aandrijft en die zijn voeding uit het hybride systeem haalt”. We horen er meer over tegen dat het model wordt vernieuwd, wat voor Europa in de planning staat voor het eerste semester van 2019.

 


Publicité

Delen